1.3.2016. 11:56
0
Osamnaesta trenerska smjena u Premijer ligi: Ko je sljedeći?
Edin Prljača više nije trener Olimpica. Presudio je poraz najmlađeg sarajevskog premijerligaša u Istočnom Sarajevu od Slavije, a sudeći prema trenutnim najavama, novi trener Olimpica bi mogao biti Milomir Odović.

Zaista zvuči nevjerovatno podatak da je ovo 18. trenerska smjena ove sezone u Premijer ligi BiH. Seriju je započeo Valentin Plavčić, koji je nakon drugog kola napustio klupu Viteza. Već naredno kolo smo dobili novu smjenu na klupi. Umjesto Milana Gutovića je ekipu Slavije preuzeo Darko Vojvodić, koji se također nije dugo zadržao, a na njegovo mjesto je stigao Veljko Doveden.

Poraz od Željezničara na Grbavici je značio i izlaznu kartu Dželaludinu Muharemoviću iz mostarskog Veleža. Umjesto Muharemovića je stigao Dragan Kanatlarovski, a njega je u nastavku sezone zamijenio Zijo Tojaga. Uprava banjalučkog Borca je imala najmanje strpljenja sa trenerima. Šest kola na klupi Banjalučana je izdržao Vlado Jagodić, kojeg je zamijenio Petar Kurčubić. Umjesto Kurčubića je zatim došao Željko Vranješ, a Vranješa je zamijenio Aleksandar Janjić.

Široki Brijeg je sezonu počeo sa Davodom Mladinom, kojeg je zamijenio Slaven Musa. Dženana Uščuplića je na klupi Sarajeva naslijedio Miodrag Ješić. Željezničar je sezonu počeo sa Milomirom Odovićem, a zatim je uslijedila kratka epizoda sa Vladom Čapljićem na klupi, da bi na nju zasjeo Edis Mulalić.

Vladica Petrović je preko Facebooka saznao za otkaz u zvorničkoj Drini. Njega je do pronalaska novog trenera zamijenio Miljan Radonja, a u konačnici se na klupi Zvorničana „skrasio“ Cvjetin Blagojević. Sezonu je na klupi Rudara iz Prijedora počeo Boris Gavran, ali ju je nastavio Zlatko Jelisavac. Elvedin Beganović danas vodi ekipu Čelika, koju je prethodno predvodio Boris Pavić. Almir Memić je napustio Travnik, a na njegovo je mjesto stigao Darko Vojvodić.

Ranije pomenuti Edin Prljača, koji je posljednja trenerska žrtva, je ove sezone na klupi Olimpica naslijedio Mirzu Varešanovića.

Za sada su jedino Husref Musemić (Sloboda), Vinko Marinović (Zrinjski), Slavko Petrović (Radnik) i Ibro Rahimić (Mladost) uspjeli zadržati posao tokom sezone.

(Nedim Pobrić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.