4.3.2016. 12:56
0
Musemić: Radnik je hit prvenstva, ali mi želimo ostati na vrhu!
Derbi 20. kola Premijer lige BiH igrat će na Tušnju vodeća Sloboda i trećeplasirani Radnik iz Bijeljine.
Tuzlaci respektuju ekipu trenera Slavka Petrovića, koja u gostima još nije poražena, ali ne skrivaju ambicije da ih na Tušnju zaustave.

- Svaka je utakmica na svoj način teška. Radnik je ekipa koja ima, da tako kažem, glavu i rep. Disciplinovani su, ne mijenjaju mnogo način igre. Strpljivi su, čekaju grešku protivnika. Sada su se i pojačali s tri-četiri kvalitetna igrača. Hit su prvenstva. S druge strane, mi želimo pobijediti i ostati tu gdje jesmo - izjavio je trener Slobode Husref Musemić na konferenciji za novinare.

Pozvao je ljubitelje fudbala na Tušanj, kazavši kako je Slobodi njihova podrška potrebna kao i uvijek.
Najavio je da će se Bijeljincima suprostaviti ista ekipa koja je igrala protiv Borca u Banjoj Luci.

- Mogu računati na sve igrače osim Škahića koji je povrijeđen i Lakičevića koji još nije dobio papire. Sada nam je potreban što veći broj spremnih igrača, jer ćemo u narednih 15 dana odigrati pet jakih utakmica. Čisto sumnjam da to bez problema mogu izdržati i puno kvalitetnije, evropske ekipe. Ali, šta je, tu je. U sličnoj su poziciji i druge ekipe koje igraju u prvenstvu i kupu - napomenuo je Musemić.

Sloboda je posljednju službenu utakmicu na Tušnju odigrala 5. decembra prošle godine protiv Slavije (4:0). Već šest zvaničnih utakmica je bez poraza.

- Vjerujem da su se i navijači u Tuzli zaželjeli fudbala i da će doći da nas podrže. Očekujemo tešku utakmicu protiv respektabilnog suparnika. Njihova pozicija na tabeli sve govori. No, nas zanima samo pobjeda, a do nje možemo doći maksimalnim angažovanjem i, naravno, uz pomoć naših navijača - uime igrača kazao je fudbaler Elvis Sarić.

Utakmica Sloboda - Radnik igra se u nedjelju, 6. marta, u 15 sati.
(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.