11.3.2016. 13:23
0
Newcastle otpustio McClarena, nasljeđuje ga Benitez
Engleski premierligaš Newcastle United odlučio je uručiti otkaz menadžera Stevea McClarena. Razlog je taj što se „svrake“ nalaze u zoni ispadanja.

U isto vrijeme sa viješću da je McClaren otpušten britanski mediji javljaju kako će njegov nasljednik vjerovatno biti Španac Rafael Benitez, koji je ovu sezonu počeo na klupi Real Madrida. Navodno Lee Chrnley, direktor Newcatslea jop u srijedu je obavio telefonski razgovor sa Benitezom i postigao s njim dogovor da potpiše trogodišnji ugovor. Stoga se očekuje da će španski trener veoma brzo doputovati u Englesku kako bi preuzeo Newcastle.

„Nakon poraza od Bournemoutha u subotu u klubu smo uzeli neko vrijeme kako bi analizirali našu poziciju. Stoga smo u petak odlučili da prekinemo saradnju sa našim menadžerom McClarenom, a odluka stupa na snagu odmah. On je neumorno radio da postigne uspjeh sa Newcastleom. Međutim, smatramo da je sada neophodna promjena kako bi klubu pružili šansu da izbori opstanak u Premier ligi. Informacije o nasljedniku McClarena biće objavljene u dogledno vrijeme“, kaže se između ostalog u saopštenju Newcastle Uniteda.

McClaren je na klupi Newecastlea proveo svega devet mjeseci. Ekipu je vodio u 28 ligaških utakmica, a ostvario je samo šest pobjeda. „Svrake“ su nakon 28 odigranih kola na 19. poziciji na tabeli sa 24 boda, jednim manje od zone spasa.

(Anadolu Agency)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.