16.3.2016. 18:33
0
Ranieri: U eri velikog novca bilo bi nevjerovatno da mali klub poput Leicestera osvoji Premier ligu
Trener Leicestera Claudio Ranieri je izjavio u srijedu kako se nada dugoročnom ugovoru u engleskom klubu s kojim je trenutno lider u Premier ligi.
"Dobro mi je u Leicesteru i uopšte ne razmišljam o selidbi. Mislim da će ovo biti moj posljednji klub. Nadam se da će mi dati dugoročniji ugovor, na šest-sedam godina, pa da se povučem ovdje. Sretan sam jer sam se 30 godina bavio onim što najviše volim, svojom najvećom strašću", rekao je 64-godišnji Italijan.

Podsjetio je za britanske medije da njegova ekipa ove sezone igra veoma lijep i atraktivan fudbal kojim su privukli pažnju na sebe.

"Imam stvarno divnu situaciju u svlačionici, ekipa odlično funkcioniše, ali još ništa nismo postigli. Svi očekuju da osvojimo Premier ligu, a u eri velikog novca bilo bi nevjerovatno da mali klub učini tako nešto. Leicester je mali klub i moramo se kretati polako. Već smo postigli najvažniji cilj, a to je opstanak u ligi. Hajde sada da se borimo za Evropsku ligu - ako ostanemo na vrhu, onda ćemo se pokušati izboriti za Ligu prvaka, a onda i za titulu", rekao je Ranieri.

Leicester je nakon 30. odigranih kola na čelnoj poziciji sa 63 osvojena boda, a prate ga Tottenham sa 58 i Arsenal sa 52 boda i utakmicom manje.
(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.