17.3.2016. 22:47
0
Sjajni Coutinho "zaledio" Old Trafford, Dortmund lako protiv Tottenhama i u Londonu
Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u četvrtfinale Europa lige. Naime, Redsi su uspješno odbrani 2:0 iz prvog susreta protiv Manchester Uniteda.

Piše: Haris Ahbabović

Utakmica na Old Traffordu je okončana rezultatom 1:1. Poveli su domaći sa bijele tačke kada je gol Liverpoola pogodio Martial, ali je rezultat sjajnim golom izjednačio Coutinho, i već tada je bilo jasno da Liverpool gotovo sigurno ide dalje.

Borussia Dortmund je na White Hart Laneu ovjerila prolaz protiv Tottenhama. Milioneri su večeras u Londonu ponovo slavili, ovaj put sa 1:2. Aubameyang je dva puta pogodio za goste, dok je Son postigao jedini gol za Spurse.

Ostali rezultati utakmica od 21:00 sat:

Anderlecht - Shakhtar Donetsk 0:1 (prvi meč 3:1 za Shakhtar)
Braga - Fenerbahce 4:1 (prvi meč 1:0 za Fenerbahce)
Sevilla - Basel 3:0 (prvi meč 0:0)

Ekipe koje će se pronaći u bubnju za četvrtfinale:

Sparta Praha (Češka)
Villarreal (Španija)
Athletic Bilbao (Španija)
Liverpool (Engleska)
Borussia Dortmund (Njemačka)
Shakhtar Donetsk (Ukrajina)
Sporting Braga (Portugal)
Sevilla (Španija)


0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.