23.3.2016. 15:54
0
Uz pomoć FIFA, UEFA i N/FSBiH obnovljen potopljeni stadion u Nemili
U Nemili pokraj Zenice, danas je svečano otvoren obnovljeni nogometni teren koji je teško stradao u majskim poplavama 2014. godine. Vrijednost projekta iznosila je blizu 100.000 KM, a sredstva za obnovu izdvojio je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) iz programa obnove poplavljenih terena koji su finansirali Evropska fudbalska federacija (UEFA) i Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Na svečanom otvaranju prisustovao je veliki broj zvanica i ljudi iz N/FS BiH, a odigrana je i prijateljska utakmica između domaćina Nemile i NK Čelika. 

Murat Jaha, koordinator akcije pomoći otklanjanju šteta nakon poplava, kazao je kako je projektom obnove stradalih terena obuhvaćeno 36 klubova.

„Nogometni savez Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem i generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem nakon majskih poplava pokrenuo je inicijativu prema UEFA-i i FIFA-i za pomoć terenima stradalim u poplavama. Sredstva su odobrena i raspodijeljena su na klubove koji su najviše stradali. Na području Federacije Bosne i Hercegovine ovim projektom obuhvaćeno je 36 klubova, od toga najviše na području Posavine, dok je u Zeničko-dobojskom kantonu najviše štete pretrpio stadion NK Nemila. Drago mi je vidjeti da su sredstva utrošena na pravi način i da se mladost vratila na teren“, rekao je Jaha.

Džemil Čolaković, predsjednik NK Nemila, kazao je kako je klub bio pred gašenjem i da je današnji dan prilika za novi početak i svjetliju budućnost fudbala u Nemili i ZDK s obzirom da je ovo jedini stadion između Zenice i Žepča, na području na kojem živi oko 25.000 stanovnika.

Nogometni klub Nemila trenutno se takmiči u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona, a u sezoni nakon što im je teren stradao u poplavama svoje utakmice kao domaćini igrali su u Žepču. 

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.