25.3.2016. 20:18
0
Drama u prijateljskom susretu futsal reprezentacija BiH - Makedonija
U prvih dvadeset minuta susreta, obje selekcije vršile su pritisak kako bi došle do pogotka. Ipak, bosanskohercegovačkom timu je to pošlo za rukom u devetom minutu susreta, kada gol za vodstvo od 1:0 postiže Marin Šunjić.

Drugi prijateljski susret futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine i Makedonije, okončan je bez pobjednika, rezultatom 2:2, javlja Anadolu Agency (AA). 

U prvih dvadeset minuta susreta, obje selekcije vršile su pritisak kako bi došle do pogotka. Ipak, bosanskohercegovačkom timu je to pošlo za rukom u devetom minutu susreta, kada gol za vodstvo od 1:0 postiže Marin Šunjić.

U posljednjih deset minuta susreta, pljuštale su prilike na obje strane. Makedonci su vršili pritisak na bosanskohercegovački gol, što je posebno bilo vidljivo u posljednjih 5 minuta susreta. Ipak, Makedonci nisu uspjeli doći do pogotka te su bosanskohercegovački reprezentativci na odmor nakon prvih dvadeset minuta otišli s prednošću od 1:0.

U drugom poluvremenu, mnogo prilika, ali bez golova na obje strane. Ipak, do drugog gola u 36. minuti dolazi bosanskohercegovačka reprezentacija pogotkom Srđana Ivankovića.

Međutim, Makedonci se bude u posljednjih dvije minute susreta, pa u 39. minutu gol za 2:1 postiže Daniel De Souza, a samo četrdeset sekundi prije kraja utakmice drugi gol za Makedonce i poravnanje rezultata postiže Dragan Petrović.

Selektor bh. tima, Boro Matan rekao je kako je zadovoljan bez obzira na rezultat.

"Mislim da smo dobro pripremili utakmicu, vidjeli stvari na kojima smo griješili i da smo to popravili osim ovih posljednjih dvadesetak sekundi. Rezultat možda nije bio izražen po prilikama koje smo mi imali, međutim, nogomet je takav. Dva nesretna gola, ali prijateljska je utakmica pa mogu biti zadovoljan", rekao je Matan.

Podsjetimo, ovo je drugi prijateljski susret futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine i Makedonije. Prvi susret dobila je selekcija Makedonije rezultatom 2:3. Susreti se igraju u okviru nove selekcije igrača Bosne i Hercegovine, kao i priprema za naredne kvalifikacije iduće godine.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.