7.4.2016. 10:22
0
FIFA rang lista: BiH po prvi put najbolja reprezentacija u regiji
Na najnovijoj FIFA rang listi fudbalska reprezentacija BiH zauzima 20. mjesto, čime je po prvi put u istoriji postala najbolje plasirana selekcija iz regiona, javlja Anadolu Agency (AA).

Slijedi je Hrvatska koja je na 23. mjestu, zatim Srbija na 55., dok je Slovenija 61. reprezentacija svijeta. Crna Gora zauzima 94. poziciju, a od selekcija iz bivše Jugoslavije najlošije rangirana je Makedonija koja se nalazi na 141. mjestu.

Na vrhu FIFA rang liste je došlo do promjene. Sada je najbolja selekcija svijeta Argentina, koja je na vrhu zamijenila Belgiju koja je pala na drugu poziciju. 

Deset najbolje rangiranih reprezentacija su Argentina, Belgija, Čile, Kolumbija, Njemačka, Španija, Brazil, Portugal, Urugvaj i Engleska.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.