7.4.2016. 14:44
0
Zlatan Ibrahimović optužen za upotrebu dopinga
Nekadašnji doktor švedskog atletskog tima Ulf Karlsson optužio je kapitena švedske fudbalske reprezentacije i napadača PSG-a Zlatana Ibrahimović da je koristio doping dok je igrao za Juventus.

Podsjetimo, Zlatan je igrao za Juventus od 2004. do 2006. godine, a zatim je nastupao za Inter, Barcelonu, Milan, dok je član PSG-a od 2012. godine. 

Zanimljivo da je Karlsson ovo izjavio samo nekoliko dana poslije izvještaja objavljenom u "The Sunday Timesu" u kojem se navode tvrdnje doktora iz Londona da je pomogao u dopingu 150 sportista, uključujući i nekolicinu fudbalera iz Premier lige. Navedeni klubovi su negirali te tvrdnje.

Kako navodi Karlsson, pored Ibrahimovića doping je koristio i njegov saigrač iz reprezentacije Albin Ekdal, koji je također nekada igrao za Juventus, prenosi Avaz.

"Ibrahimović se ugojio 10 kilograma za samo šest mjeseci. I to dok je bio u Juventusu. To je nemoguće za tako kratko vrijeme. Čak se i Ekdal ugojio osam kilograma u Juventusu, a obojica su bili oslobođeni doping testova za razliku od nekih drugih sportista. Njih dvojica su imala doktora, koji je prethodno bio suspendovan na 22 mjeseca. Uvjeren sam da njih dvojica bili dopingovani.", izjavio je Karlsson.

Doktor je takođe napomenuo da je učestvovao u debati o svim negativnim aspektima sporta i dopinga i da je tada označeno "ono što se dešavalo u Juventusu početkom 21. vijeka".

"Ne želim da neko misli da sam optužio Zlatana. Moja izjava je bila usmjerena na otvaranje diskusije o dopingu u ekipnim sportovima." izjavljuje Karlsson.

Eskpresno je na ove optužbe reagovao i Fudbalski savez Švedske.

"Iznenađeni smo ovim optužbama, pogotovo što su one iznijete bez dokaza. Ne želimo da nagađamo zašto je Karlsson to rekao, ali nama je sve ovo apsurdno." , saopćeno je iz Švedskog saveza.

Anesa Agović
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.