11.4.2016. 14:06
0
Reprezentativke spremne za Englesku: Ženski fudbal u BiH pravi velike korake
Ženski fudbal u BiH pravi velike korake, rekla je danas Samira Hurem, selektorica bh. ženske A selekcije, koja sutra u Zenici igra kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv Engleske, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektorica Hurem je rekla kako je iznenađena podrškom i da joj drago što ženski fudbal prati korake ka napretku i da je taj korak za nju velika pobjeda.

"Sve ovo mi govori da ćemo jednog dana zaista i otići na veliko takmičenje. Engleska je kvalitetna, treće su u svijetu i to dovoljno govori. Nije nam prvi put, igrale smo i tamo, zaslužile smo da bude takav rezultat, da izgubimo minimalnom razlikom od 1:0 jer smo se potrudile da budemo najbolje. Obećavam da će tako biti i sutra, radile smo i ako uspijemo ponoviti odnos iz Engleske, i da tribine budu pune, tako da nam navijači budu 12. igrač, bit će dobro", rekla je Hurem.

Objasnila je kako je reprezentacija Engleske kvalitetna i da igra brzo i agresivno.

"Engleska je, kao i njihov muški tim, brz tim, agresivno igra, igraju savršeno profesionalno, imaju kvalitetne igračice i klubovi iz kojih dolaze njihove igračice puno govori za sebe. Bh. reprezentacija je tek u 5. godini postojanja, naš tim je mlad i moramo igrati na jedan jedini način, i protiv velikih i jakih tako da napravimo zid, da ih spriječimo u onome što žele uraditi, postavimo se defanzivno. Nismo kompletne, ali imamo Milenu Nikolić koja je pokazala da je svima u stanju dati gol i sigurno možemo iznenaditi Englesku. Ako uspijemo odraditi sve što smo vježbale i dogovarale, postići ćemo sigurno i pogodak", dodala je Hurem.

Napomenula je kako je veliku podršku ženskoj reprezentaciji dala i muška A selekcija, kao i drugi sportisti i druge javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine, što je veliki vjetar u leđa.

"Ženski fudbal, kao što sam rekla, razvija se i svaka podrška utječe na ono što mi radimo. Kada vam daju podršku kapiten Edin Džeko i drugi igrači, možete misliti kakvu motivaciju imaju igračice. Ova utakmica je zaista posebna i mislim da ćemo napraviti veliki preokret kada se radi o praćenju ženskog fudbala", rekla je Hurem.

Fudbalerka Alisa Spahić rekla je kako atmosfera koja vlada u selekciji jako dobra.

"Mi smo od petka ovdje, sve smo spremne, dat ćemo svoj maksimum i sutra da odigramo kako treba sa trećeplasiranom velesilom u svijetu. Atmosfera je odlična i spremne smo za sutrašnji susret", rekla je Spahić.

Milena Nikolić je rekla kako ima znači velika podrška svih navijača.

"Sigurno nam mnogo znači podrška i svi ljudi koji će sutra doći, bit će velika podrška i bit će naš 12. igrač. Kao i obično, vlada dobra atmosfera, djevojke su spremne i maksimalno su orijentisane i skoncentrisane da daju svoj maksimum. Dat ćemo sve da ostavimo srce na terenu i pokažemo bosanski inat i mentalitet kao što svi sportisti rade u BiH", rekla je Nikolić.

Susret Bosna i Hercegovina - Engleska igra se sutra u Trening centru u Zenici sa početkom u 16 sati.

Meč se igra u okviru Grupe 7 za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, u kojoj se nalaze još selekcije Belgije, Srbije i Estonije. Bosna i Hercegovina se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na tabeli u Grupi 7, iza Belgije, Srbije, Engleske, dok se ispod bh. selekcije nalazi Estonija.

U susretima Grupe 7 bosanskohercegovačka selekcija upisala je tri poraza i dvije pobjede.

Utakmicu s Engleskom u Bristolu 29. novembra 2015. godine izabranice Samire Hurem izgubile su rezultatom 1:0.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.