15.4.2016. 20:14
0
Origi otkrio kako je Klopp motivisao igrače na poluvremenu: Rekao nam je da moramo napraviti nešto što će pamtiti naši unuci
Divock Origi, napadač Liverpoola i selekcije Belgije, rekao je kako ih je Jurgen Klopp motivisao sinoć na poluvremenu meča Liverpool - Dortmund.

Piše: Haris Ahbabović

Borussia je imala vodstvo od 0:2, a potom i od 1:3, ali je na kraju pobijedio Liverpool golom Dejana Lovrena u posljednjim trenucima meča, i tako se plasirao u polufinale Europa lige.

"Trener nam je rekao da navijačima prikažemo veče za pamćenje, a da za sebe napravimo nešto o čemu ćemo pričati djeci i unucima", rekao je Origi.

"Vjerovali smo i kada smo postigli prvi gol, svi smo osjetili da je to poseban trenutak. Vidjeli ste kako je bilo do kraja. Strijelci su bili napadač, veznjak, štoper... Svi smo ginuli za loptu", dodao je on.

"Kontranapad Dortmunda u pojedinim trenucima je nešto što ne možete da odbranite, a to smo vidjeli poslije četiri, odnosno devet minuta utakmice. Ali, u poluvremenu je bila dobra atmosfera pošto sam bio zadovoljan, ne rezultatom nego igrom", rekao je Klopp nakon meča.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.