3.5.2016. 17:30
1
Delegacija NSBiH suzdržana tokom glasanja o prijemu Kosova u UEFA-u
Delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) tokom današnjeg glasanja o prijemu Fudbalskog saveza Kosova u Evropsku fudbalsku asocijaciju (UEFA) na Kongresu u Budimpešti bila je suzdržana, ekskluzivno saznaje Anadolu Agency (AA).

„Bili smo suzdržani jer su tako od nas tražili iz fudbalskih saveza Srbije i Kosova. I da nisu to tražili, mi bismo bili sudržani, jer je to stav Bosne i Hercegovine kao države u glasanjima u svim međunarodnim organizacijama o pitanjima koja se odnose na Kosovo“, rečeno je iz delegacije N/FS BiH za AA.

Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo kao državu zbog oprečnih političkih stavova, odnosno odbijanja iz bh. entiteta Republika Srpska da to bude i učinjeno. 

(Anadolu Agency)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.