4.5.2016. 22:48
0
Madridski okršaj u finalu lige prvaka
U revanšu polufinale Lige prvaka igrali su Real Madrid i Manchester City. Poslije njihovog međusobnog obračuna odlučen je drugi finalista koji će na San Siru igrati protiv Atletica koji je eliminirao Bayern.

Prvi dvoboj između Reala i Machestera, koji se igrao prošlog utorka na Etihadu, završio je bez pobjednika i golova što je, između ostalog, značilo da Cityju odgovara i svaki remi s golovima (1:1, 2:2 itd.) jer bi u tom slučaju prošao u finale zahvaljujući više postignutih pogodaka u gostima.

Dok s druge strane, kraljevskom klubu za finale je bila dovoljna bilo kakva pobjeda, ali takav scenarij imali su i prošle sezone kada na Santiago Bernabeu nisu uspjeli pobijediti Juventus.

Ovaj put im sre posrećilo, te su sa jedinim pogotkom na utakmici preko Garetha Bale prošli u finale! 
Modrić je započeo akciju, kada je vidio slobodnog Carvajala na desnoj strani, ovaj je ubacio za  Balea koji iskosa s desne strane, iz jako teške pozicije, u 20. minuti pogađa suprotni ugao, što je dovelo do erupcije oduševljenja na Bernabeu.

U finalu Lige prvaka 28. maja imaćemo priliku da gledamo derbi gradskih rivala, koji će se boriti za titulu najboljeg u Evropi.


Anesa Agović

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.