6.5.2016. 22:00
0
Njemačka ostala bez važnog fudbalera pred Evropsko prvenstvo
Gundogan će, kako navode njemački mediji, zbog povrede propustiti drugo veliko takmičenje zaredom, jer ga nije bilo ni na Svjetskom prvenstvu 2014., kada je Njemačka osvojila naslov.

Vezni fudbaler Borussije Dortmund Ilkay Gundogan (25) u petak je na treningu povrijedio koljeno, zbog čega neće igrati za reprezentaciju Njemačke na predstojećem Evropskom prvenstvu, javlja Anadolu Agency (AA).

Gundogan će, kako navode njemački mediji, zbog povrede propustiti drugo veliko takmičenje zaredom, jer ga nije bilo ni na Svjetskom prvenstvu 2014., kada je Njemačka osvojila naslov.

"Gundogan je bio u dobroj formi i trebao je igrati važnu ulogu na EP-u. Ovo je veliki gubitak za našu reprezentaciju, a posebno je teško Gundoganu, jer je zbog povrede propustio i SP u Brazilu 2014. godine", rekao je njemački selektor Joachim Loew. 

Inače, Gundogan i Bastian Schweinsteiger trebali su biti okosnica njemačkog veznog reda na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a sada su obojica povrijeđena. Schweinsteiger je zbog povrede koljena izvan terena više od mjesec dana i nije sigurno da će se oporaviti do početka EP-a.

EURO 2016 u Francuskoj počinje 10. juna, a na 51 utakmici očekuje se približno 2.5 miliona gledalaca.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.