13.5.2016. 12:36
0
Hurtić: Želimo se navijačima odužiti pobjedom
Nogometaši Sarajeva u posljednjem 30. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u malom gradskom derbiju u nedjelju dočekuju ekipu Olimpica.

Za obje ekipe utakmica je od izuzetne važnosti, Sarajevu u borbi  za plasman u "Evropi", a Olimpicu za opstanak u elitnom društvu.

Nakon poršlonedjeljenog teškog poraza od Slobode, trener Sarajeva Almir Hurtić danas je na pres-konferenciji kazao da je ekipa u najvažnijoj utakmici sezone, u kojoj je mogla osigurati nastup u evropskom takmičenju, odigrala najslabije.

- Izgledali smo loše u Tuzli,  preuzimam na sebe odgovornost, ali  ne znači da nisu griješili i igrači. Imamo još šansi za "Evropu",  želimo doći do pobjede nad Olimpicom, koji kao i mi ima rezultatski imperativ. Njima je ova utakmica posljednja šansa, ali mi se time ne opterećujemo. Imamo svoje ciljeve i želimo se odužiti navijačima pobjedom. Ne ovisimo samo o sebi jer moramo čekati rezultate utakmica iz Širokog Brijega, kao i iz Bijeljine u finalu Kupa - kazao je Hurtić, koji je prije dva dana dobio povjerenje uprava da vodi klub i u narednoj sezoni. 

- Povjerenje Upravnog odbora mnogo mi znači, zahvaljujem  klubu i Vicentu Tanu.U  meni su prepoznali čovjeka koji je sposoban voditi ovaj klub. Izuzetno sam vezan za Sarajevo, volim ovaj klub i ovo je velika čast i obaveza  za mene - izjavo je Hurtić.

Mladi prvotimac Sarajeva  Elvedin Herić izjavio je da  ekipa uz  maksimalno zalaganje može doći do "Evrope".

- Pobjedom nad Olimpicom želimo završiti sezonu na najbolji način. Naravno, treba nam i mnogo sreće s ostalim rezultatima. Ekipa Olimpica će sigurno doći motivisana. Njima ova utakmica mnogo znači, ali mi smo domaćini.  Ako pokažemo pravo lice, rezultat neće izostati - kazao je Herić.

Utakmica se igra u nedjelju na Stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 17.00 sati.
(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.