17.5.2016. 21:10
1
Navijačka grupa BBU, zbog visokih cijena karata, bojkotuje utakmicu Španija - BiH, a novac šalje za povratnike u Srebrenici
Navijačka grupa "Bhlegion Bosnian Ultras BBU" odlučila je da bojkotuje prijateljsku utakmicu koja će se St. Gallenu igrati između BiH i Španije.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, članovi ove grupe, koji inače putuju po cijeloj Evropi navijajući za reprezentaciju Bih, su se na ovaj potez odlučili zbog preskupih ulaznica za ovu utakmicu, koje koštaju 50 eura.

Ipak, odlučili su da umjesto toga, taj novac poklone onima kojima je zaista potreban, a to su povratnici u Srebrenicu.

"Situacija je takva da su povratničke porodice u tom dijelu BiH praktično odsječeni od ostatka svijeta, zaboravljeni od vlasti i nemaju bukvalno šta jesti. U kontaktu smo sa humanitarnim organizacijama koji obilaze ta mjesta, tako da ćemo za sve prikupljene novce kupiti hranu i dostaviti je im lično", piše na Facebook stranici ove navijačke skupine.

Inače, BHLegion Bosnian Ultras osnovan je 2005. godine, i to je navijačka grupa s ultras navijačkom orijentacijom. 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.