28.5.2016. 23:41
0
Ovako je Cristiano Ronaldo ponovo penalom okončao nadanja Jorgandžija, suze na licima navijača Atletica
Fudbaleri Real Madrida su osvojili svoju 11. titulu u Ligi prvaka nakon što su večeras slavili protiv Atletico Madrida, u reprizi finala iz 2014. godine.

Piše: Haris Ahbabović

Rezultat je nakon 120 minuta igre bio 1:1, ali su Kraljevi slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:3. Tragičar je bio Juanfran koji je promašio penal, a nakon toga je Ronaldo donio Realu novi trofej Lige prvaka.

Real je poveo golom Sergija Ramosa, koji je gol Oblaka pogodio u 15. minuti, ali vjerovatno iz ofsajda.

Atletico Madrid je imao veliku šansu da izjednači rezultata u 48. minuti, ali je Griezmann promašio penal, tačnije pogodio je prečku. Prethodno je Pepe srušio Torresa.

Iako je Real Madrid imao dvije velike prilike preko Benzeme, Ronalda i Balea, rezervista Ferreira Carrasco je izjednačio rezultat na 1:1 u 79. minuti, a prethodno mu je asistirao Juanfran.

Regularnih 90 minuta je okončano rezultatom 1:1, baš kao i u finalu prije dvije godine, pa su se igrali produžeci. Međutim, nije bilo golova ni nakon produžetaka, pa se pristupilo izvođenju penala.

Ono što je zanimljivo, i 2014. godine kada je također slavio Real, Ronaldo je postigao posljednji gol, također sa bijele tačke, ali u produžecima. Sada je riješio seriju šutiranja penala, nakon promašaja Juanfrana, i donio Real Madridu novi trofej.

Realu je ovo čak 11. titula u historiji, te je kraljevski klub ubjedljivo prvi po broju trofeja u Ligi prvaka. Atleticu je ovo treće izgubljeno finale Lige prvaka u historiji kluba. Jedno su izgubili od minhenskog Bayerna, a posljednja dva upravo od Real Madrida.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.