31.5.2016. 18:00
0
U Romi se boje da je Džekina povreda ozbiljna, te da će to zakomplikovati njegovu eventualnu prodaju
Fudbalski klub Roma je zabrinuto primio lošu vijest o ozljedi Edina Džeke, nakon samo dvadesetak minuta utakmice Bosne i Hercegovine i Španije. Tridesetogodišnji fudbaler je sa bolnom grimasom izašao sa terena. Na prvom pregledu ispostavilo se da je Džeko ozlijedio medijalni kolateralni ligament u njegovu desnom koljenu, piše Patria.

Radi se o čestoj povredi fudbalera, rukometaša i skijaša. Povreda se najčešće dobije udarcem sa vanjske strane koljena i najčešće klizećim startom. Takav je bio duel Edina Džeke nakon kojeg je morao van terena. Povreda je bolna i igrač mora prekinuti igru jer mu je bolno i otežano kretanje.       

Džeko je već odletio u Rim na dodatne preglede. Postoji strah da se radi o ozbiljnijem kidanju ligamenata. Klupski ljekar Rome je već upozorio na prethodnu Edinovu ozljedu na istom koljenu u septembru mjesecu, kad je bosanski golgeter morao odsustvovati duže vrijeme. Ljekari Rome su napomenuli da se povreda vraća uglavnom na kraju napornih sezona. Time su demantirane tvrdnje  navodnom simuliranju našeg golgetera, što su pojedinci naglašavali po društvenim mrežama.  

U Romi su čak i priznali da bi to moglo zakomplicirati prodaju našeg reprezentativca. Nedavne najave govorile su da bi Turska mogla biti sljedeće odredište najboljeg bh. strijelca.

(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.