3.6.2016. 11:30
0
Penalima izbacili Dansku: Zmajevi se plasirali u finale Kirin kupa
Nogometna reprezentacija BiH danas je na stadionu Toyota u Aichiju u Japanu odigrala polufinalnu utakmicu Kirin Cupa protiv selekcije Danske. Nakon 90 minuta je bilo 2:2, a boljim izvođenjem penala u finale se plasirala naša reprezentacija.

Danska je povela u 22. minuti, nakon kornera su Danci kratko odigrali, Šehić je odbio prvi udarac, a odbijenu loptu je u našu mrežu pospremio Kjaer. Danci su povisili vodstvo na 2:0 u 41. minuti utakmice, a strijelac je bio Fischer. 

Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom Danske rezultatom 2:0 protiv BiH.

Za našu reprezentaciju gol je dao Đurić u 52. minuti. Napadač Cesene je pogodio glavom nakon ubačaja Vranješa te je smanjio prednost Danske na 2:1.

Zmajevi su uspjeli izjednačiti rezultat na 2:2, a svoj drugi gol je postigao Đurić u 84. minuti. Asistenciju je upisao Kolašinac, koji je odlično ubacio loptu za našeg napadača.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 2:2, pa je pobjednik odlučen izvođenjem penala. Nakon penala Zmajevi su se plasirali u finale.

(Merima Druškić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.