9.6.2016. 17:04
0
Casillas: Vjerujem da možemo osvojiti Evropsko prvenstvo
Španija je osvojila Evropsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švicarskoj te 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.
"Nadamo se odbrani naslova evropskog prvaka. Imamo dobre igrače, ali sve je bitno, imati sreće i biti u dobroj formi. Turska, Češka i Hrvatska imaju također dobre igrače, to su snažne ekipe i bilo kakav posrtaj na prvenstvu poput ovog doveo bi nas u situaciju da plivamo uzvodno. Nije ovo prvenstvo poput nekih ranijih gdje se može kiksati na početku pa sve ispraviti", rekao je Casillas po dolasku u kamp na zapadu Francuske.

Inače, Španija je osvojila Evropsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švicarskoj te 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Promijenilo se puno stvari od te 2008. godine. Bila je to jedna reprezentacija s novitetom u igri i niko nas nije svrstavao među favorite. Naslov je bio zaslužen zbog igre, zbog grupe koju smo činili te zbog zemlje koja je prolazila kroz teške trenutke", kazao je Casillas.

Na kraju je istakao da je pobjeda u penalima protiv Italije u četvrtfinalu 2008. godine bila prekrektnica za ovu ekipu Španije. 

"Do tada je postojala frustracija i pesimizam pa nam je takva pobjeda nad tadašnjim svjetskim prvacima dala veliki zamah. Naša budućnost počela je tokom tih penala. Iza nas su slavne godine i bit će teško ponoviti taj uspjeh, ali vjerujem da možemo osvojiti Euro", rekao je Casillas.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj počinje u petak utakmicom Francuska-Rumunija u 21.00 sati.
(Anadolu Agency)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.