10.6.2016. 22:18
0
Rumuni iznenadili, ali Trikolori ipak pobjedom otvorili prvenstvo
Na Stade de Franceu u Parizu večeras su se u prvom meču Evropskog prvenstva 2016. sastali domaćin Francuska i selekcija Rumunije.

Od samog starta, pa do kraja prvog poluvremena, Rumuni se nisu dali, pa su počevši od prvog minuta napadački bili nastrojeni, o čemu svjedoči i sama prilika kada je nakon ubačaja iz ugla Lloris brani udarac Stanciua s dva metra. Nakon toga su gosti imali još jedan korner, ali udarac Andonea odlazi iznad gola.

Trikolori su imali velikih poteškoća da probiju odbranu Rumuna, pokušavali jesu, te su Pogba i Giroud imali više prilika.

Drugo poluvrijeme započelo je u znaku napada Trikolora, te su već u 52. minuti imali priliku, zahvaljujući udarcu Girouda, ali je lopta završila ravno u ruke golmana Rumunije Tatarusanua.

Nedugo nakon te prilike, tačnije u 57. minuti ove utakmice, Giroud je osvjetlao obraz Trikolora, te zabio gol glavom, nakon što je Payet ubacio. Ovo je 18. gol Girouda, ali i njegov 50. nastup za reprezentaciju.

Nakon ovog pogotka Girouda, atmosfera na terenu se usijala, s obzirom da je  Evra nepromišljeno nogom srušio Stanciua. Zahvaljujući nepromišljenosti Evre, Rumunija dolazi do izjednačenja u 65. minuti, nakon što je Stanciua sigurno pogodio sa bijele tačke.




Francuska je imala još manje od deset minuta da otvori ovo prvenstvo sa pobjedom. Iako su prelijepu akciju odigrali u 82. minuti, Martial i Girouda, udarac Martiala je lako odbranio rumunski golman. 

Na samom kraju utakmice, kada smo i pomislili da je sve gotovo, Francuska ponovo vodi! U 89. minuti spektakularnim golom Payet s 25 metara, obradovao je sve domaće navijače.

Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.