13.6.2016. 19:45
0
Klauzula za Pjanića bila 38 miliona eura, Pjanić se odrekao 20 posto od tog iznosa koja mu zakonski pripada
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić od naredne sezone nosit će dres Juventusa.

Pjanić je danas uspješno obavio ljekarske preglede u Torinu i potpisao petogodišnji ugovor sa „Starom damom“, saopćeno je iz torinskog kluba.

Kako pišu mediji u Italiji, izlazna klauzula za bh. igrača je bila 38 miliona eura, ali se Pjanić odrekao 20 posto od tog iznosa koja mu zakonski pripada u korist novog kluba.

Pjanić je prvo pojačanje "Bianconera" koji je testiran u novom centru za zdravlje koji je otvoren u martu, saopćeno je iz Juventusa.

Pjanićev tranfer u Juventus je peti najskuplji u historiji torinskog kluba, nakon Gianluigija Buffona, Liliana Thurama, Pavela Nedveda i Paula Dybale.

Kako navodi „ Gazzette dello Spor“t, Pjanić će zarađivati 4,5 miliona eura po sezoni.

Pored Rome, bh. veznjak je igrao za Metz i Lyon. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.