22.6.2016. 19:45
0
Ludnica u grupi F: Ronaldo spasio Portugal ispadanja, Mađari prvi, Island srušio Austriju u nadoknadi utakmice
Danas su odigrane posljednje utakmice grupne faze na ovogodišnjem EURO-u kada je u pitanju grupa F.

Piše: Haris Ahbabović

Portugal i Mađarska su odigrali najbolju utakmicu na EP, a na kraju je meč okončan rezultatom 3:3. Mađari su vodili u tri navrata, ali su se Portugalci vraćali.

Golove za Mađare su postigli Gera (19.) i Dzsudzsak (47. i 55.). Za Portugalce je dva gola postigao Ronaldo (50. i 62.), te Nani koji je gol Mađara pogodio u 42. minuti.

U drugoj utakmici, Island je pobijedio Austriju sa 2:1. Bodvarsson je pogodio za Islanđane, dok je izjednačujući gol za Austriju postigao Schopf. Treba istaći da je Aleksandar Dragović promašio penal.

Konačnih 2:1 u sudijskoj nadoknadi utakmice postavlja Traustason. Mađari bi u osmini finala trebali igrati protiv Belgije, dok će Island igrati protiv Engleza. Portugalci još čekaju svog protivnika, a jedan od mogućih protivnika im je Hrvatska.

Tabela grupe F:

1. Mađarska 5
2. Island 5
3. Portugal 3
4. Austrija 2
















0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.