1.7.2016. 23:00
0
Vels slavio protiv Belgije za plasman u polufinale
Nogometaši Velsa izborili su plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj. Vels je u četvrtfinalu večeras u Lilleu pobijedio Belgiju sa 3:1.

Iako su Belgijanci važili za apsolutne favorite, ne samo u ovoj utakmici nego i u borbi za najviši plasman, Velšani su borbenom i požrtvovanom igrom uspjeli doći do pobjede i historijskog plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Belgijanci su poveli u 13. minuti golom Radje Nainggolana, koji je sa više od 25 metara preciznim i snažnim udarcem zatresao mrežu gola Waynea Hennesseyja.

Priliku za poravnanje Vels je imao u 26. minuti kada je golman Belgije Thibaut Courtois uspio odbraniti udarac Neila Taylora. No, pet minuta kasnije kapiten Velsa Ashley Williams iskoristio je centaršut Ramseya i poslao loptu u gol za izjednačenje.

Za potpuni preokret pobrinuo se Hal Robson-Kanu golom u 51. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Sam Vokes četiri minute prije kraja utakmice.

Vels će u polufinalu 6. jula u Lyonu igrati protiv Portugala, koji je sinoć boljim izvođenjem jedanaesteraca slavio protiv Poljske.

Treći četvtfinalni meč sutra igraju Italija i Njemačka, dok će posljednji polufinalist biti poznat u nedjelju nakon meča između domaćin Francuske i Islanda.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.