6.7.2016. 21:09
0
Deschamps: Njemačka je svjetski prvak i favorit je protiv nas u polufinalu
Fudbalska reprezentacija Francuske će sutra u 21. sat igrati polufinale Evropskog prvenstva protiv selekcije Njemačke, a domaćin će pokušati savladati svjetskog prvaka na Velodromeu u Marseilleu te izboriti treće finale u historiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuski selektor Didier Deschamps je uoči meča izjavio kako želi ostvariti novi uspjeh s nacionalnim timom. 

"Historija se ne može izmijeniti. Ipak, ovo je novo poglavlje francuskog fudbala, stranice su prazne i mi ih želimo popuniti novim uspjehom. Ekipa ima vjeru u sebe i vjerujem da će nam navijači biti od velike pomoći, kako bi ostvarili historijsku pobjedu", rekao je Deschamps. 

Napomenuo je da je reprezentacija Njemačke favorit u polufinalnom meču. 

"Njemačka je svjetski prvak i favorit je protiv nas u polufinalu. To je ekipa koja godinama igra zajedno i posjeduje pobjednički mentalitet. Bit će sigurno jako teško, jer Nijemci vole držati loptu u svome posjedu. Međutim, ne želimo se braniti, već i zaprijetiti. Jednostavno, želimo ići do kraja", kazao je Deschamps. 

Trikolori žele treći put osvojiti Euro, čime bi se izjednačili s Njemačkom i Španijom, te ponoviti uspjeh iz 1984. godine, kada su također kod kuće postali evropski prvaci. 

Dvije ekipe igrale su do sada 27 puta. Francuska je slavila 12 puta, uz devet pobjeda Njemačke te šest remija. Zanimljivo je da su dvije ekipe u međusobnim susretima postigle po 43 gola.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.