10.7.2016. 23:53
0
Portugal prvak Evrope
Završeno je finale Eura u Francuskoj. Portugal je sa 1:0 pobijedio Francusku na Stade de Franceu i osvojio prvi put titulu prvaka Evrope. Gol odluke postigao je Eder u 109. minuti susreta.

Prvo poluvrijeme utakmice obilježio je izlazak Ronalda sa terena. U 17. minuti meča Payet je udario Ronalda u koljeno zbog čega je kapiten Portugala samo osam minuta kasnije morao u suzama napustiti meč na nosilima. Umjesto njega u igru je ušao Quaresma.

U drugom poluvremenu na akciju se čekalo devet minuta. Nakon izbijene lopte iz portugalskog kaznenog prostora Pogba je isprve šutirao sa preko 25 metara, ali je lopta otišla daleko preko gola.

Griezmann je bio veoma blizu pogotku u 66. minuti. Coman je ubacio sa lijeve strane, a onda odličan šut glavom Griezmanna odlazi iznad prečke portugalskog gola.

U produžecima je Portugal došao do pobjede u 109. minuti. Eder je sa 20 metara prizemnim i preciznim udarcem matirao Llorisa za veliko slavlje Portugalaca.

Portugal: Patricio, Pepe, Fonte, Guerreiro, Cedric, A. Silva (Moutinho 66'), Sanches (Eder 79'), W. Carvalho, Mario, Ronaldo (Quaresma 25'), Nani.

Francuska: Lloris, Evra, Sagna, Koscielny, Umtiti, Sissoko, Pogba, Matuidi, Payet (Coman 58'), Giroud (Gignac 78'), Griezmann.

(Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.