28.7.2016. 18:57
0
Haris Duljević: Dolazi nam prvak BiH i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo
Fudbaleri Sarajeva ovog vikenda dočekuju aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog iz Mostara, u susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iza Sarajeva je teško prošlosedmično gostovanje protiv gradskog rivala Željezničara u vječitom derbiju odigranom na stadionu ''Grbavica'', a ekipa se već okrenula meču protiv Zrinjskog, protiv kojeg će igrati u nedjelju u 19.45 sati na stadionu ''Asim Fehatović Hase''. 

Prvotimac Sarajeva Haris Duljević nije zadovoljan remijem protiv Željezničara u prošlom kolu, te naglašava da će ekipa morati dati svoj maksimum ako želi ostvariti pobjedu protiv Zrinjskog. 

- Mislim da smo u derbiju bili bolji protivnik cijelu utakmicu i da smo morali pobijediti s igračem više, a sada se okrećemo Zrinjskom. Dolazi nam prvak BiH i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Očekuje nas teška utakmica, ali uz podršku naših navijača vjerujem da možemo osvojiti tri boda - rekao je Duljević.

Osvrnuo se i na eventualni odlazak iz FK Sarajevo o kojem se priča već neko vrijeme, te naglasio da ne razmišlja o tome jer je svoju budućnost prepustio upravi Sarajeva, dok se on fokusira samo na igre u ''bordo'' dresu. 

Novi igrač kluba sa ''Koševa'' Dušan Hodžić debitirao je za Sarajevo u meču protiv Željezničara i odlično se snašao na terenu, te bio jedan od najopasnijih igrača po odbranu ''plavih''. Hodžić ističe da je njegov dolazak u FK Sarajevo nagrada za odlične partije u dresu Radnika prošle sezone.

- Sarajevo je naš najveći klub i dolazak ovdje je veliki iskorak u mojoj karijeri. Derbi je bio odličan, ostaje žal za tri boda jer smo imali igrača više na terenu što smo morali iskoristiti. Ekipa me je odlično primila, treneri i uslovi su odlični, tako da sam prvim dojmovima prezadovoljan - izjavio je Hodžić. 

Dodao je da protiv Zrinjskog očekuje težak meč jer su Mostarci uigrana, odlična ekipa koju nije lako pobijediti, te da Sarajevo u ovoj sezoni cilja na titulu prvaka BiH.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.