2.8.2016. 13:43
0
"Cristiano Ronaldo i Paul Scholes su najbolji fudbaleri sa kojima sam ikada igrao"
Wayne Rooney, kapiten Manchester Uniteda izjavio je da su Cristiano Ronaldo i Paul Scholes najbolji fudbaleri s kojima je igrao tokom svojih 12 dosadašnjih sezona u klubu, javlja Anadolu Agency (AA).

U srijedu će United odigrati na “Old Traffordu“ humanitarnu utakmicu protiv Evertona, u kojem je Rooney počeo svoju fenomenalnu karijeru. Bio je to povod za razgovor zvaničnog web portala Manchesteru Uniteda sa Rooneyjem koji je odao počast svojim bivšim saigračima.

“Rekao bih da postoje dva igrača, s kojima sam igrao i koji se ističu, a to su Scholes i Ronaldo. Scholes je jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena. Njegovi pasovi, vizija i sposobnost da kontroliše tempo igre bili su nevjerovatni. Ronaldo je poseban igrač, što je to dokazao postavši jedan od najboljih u svijetu. Neke od stvari koje je radio na treningu, a onda ih primijenio u utakmicama bile su nevjerovatne. On će zauvijek ostati upamćen kao jedan od velikana fudbalske igre“, kazao je Rooney.

Tokom svoje karijere u Manchester Unitedu Rooney je igrao na gotovo svim pozicijama u timu, izuzev na golmanskoj. Pretposljednji menadžer Louis van Gaal ga je koristio u veznom redu, dok mu je novi Jose Mourinho namijenio ulogu odmah iza napadača.

“Zaista sam uzbuđen što ove sezone radim sa Mourinhom, koji je jedan od najboljih svjetskih trenera i sigurna sam da dolazi uzbudljivo vrijeme u Manchester Unitedu. Uvijek sam motivisan kao igrač, ali lagao bih kada bih rekao da nisam više motivisan kada dođe novi menadžer. Siguran sam da će svi momci biti sretni da rade pod vodstvom Josea i da će željeti da ga impresioniraju“, zaključio je Rooney.

U Manchester United je stigao 2004. godine iz Evertona za 30 miliona eura, što je u to vrijeme bio ogroman novac, posebno za 18-godišnjeg fudbalera. Sir Alex Ferguson je ovim transferom isplatio najveći novac ikada za jednog igrača ispod 20 godina. No, ispostavilo se da se svaki cent uložen u Rooneya isplatio.

Do sada je za “crvene đavole“ odigrao 520 utakmica u svim takmičenjima i postigao 245 golova. Između ostalog, osvojio je naslov šampiona Evrope i svijeta, te pet titula u Engleskoj.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.