2.8.2016. 15:19
0
Kažnjena trojica fudbalera Sarajeva zbog konzumiranja alkohola prije utakmice, s Benkom će biti obavljen razgovor kada se vrati iz Hrvatske
Posljednju ligašku utakmicu Fudbalskog kluba Sarajevo protiv mostarskog Zrinjskog, propustili su igrači prvog tima Leon Benko, Bojan Pavlović i Dušan Hodžić. Pomenuti trojac zbog kršenja klupske discipline noć prije susreta, nije bio u kombinacijama za utakmicu.

Danas smo dobili saopćenje FK Sarajevo u kojem stoji sljedeće:

"U skladu sa aktima Fudbalskog kluba Sarajevo, Bojan Pavlović i Dušan Hodžić dostavili su danas u prostorije kluba izjave, u kojima rukovodstvu kluba, stručnom štabu, saigračima i navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo upućuju duboko i iskreno izvinjenje zbog prekršenja disciplinih pravila FK Sarajevo, te su istakli da takav vid ponašanja i kršenja klupskih pravila neće ponoviti u budućnosti. Pomenuti dvojac će se priključiti ostatku prvog tima u sklopu priprema za nadolazeću ligašku utakmicu na današnjem treningu.

Igrač Leon Benko, dobio je dva dana slobodno i on boravi u Hrvatskoj, a nakon povratka u glavni grad Bosne i Hercegovine, bit će obavljeni dodatni razgovori s njim.

Prema važećim pravilnicima Fudbalskog kluba Sarajevo, pomenuti igrači prvog tima, Leon Benko, Bojan Pavlović i Dušan Hodžić biti će novčano kažnjeni zbog kršenja klupske discipline", stoji u saopćenju FK Sarajevo.

Podsjećanja radi, u derbiju 2. kola BHT Premijer lige, fudbaleri Sarajeva su na stadionu Asim Ferhatović Hase pobijedili Zrinjski sa 2:0. Ovu utakmicu su propustili spomenuti fudbaleri.

Trener Sarajeva, Almir Hurtić, je nakon meča rekao:

"Ušao sam u sobu dotične gospode i zatekao ih kako piju alkoholna pića. Sarajevo je preveliki klub da bi sebi dozvolilo da se neko na taj način priprema za ovako važnu utakmicu, bez obzira o kojim se imenima radi. Niko nema apsolutno taj kredit. Dok sam ja trener niko se neće igrati sa ovim klubom, a oni su se dobro poigrali. Šta će biti dalje to će odlučiti klub", rekao je Hurtić nakon utakmice.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.