4.8.2016. 15:33
0
"Možda će protiv Širokog najbolje igrati neki igrači koji nisu igrali protiv Olimpica"
Fubaleri Željezničara u subotu na ''Grbavici'' dočekuju ekipu Širokog Brijega, u derbiju 3. kola Premijer lige Bosne i Heregovine.

U taboru ''plavih'' s optimizmom dočekuju meč protiv tradicionalno neugodnog protivnika, a trener Željezničara Miloš Kostić na današnjoj konferenciji za medije s respektom je govorio o Širokobriježanima, iako je ta ekipa u prva dva kola upisala dva remija. 

- Ne trebamo trošiti riječi o ekipi Širokog Brijega. Možda su u rezultatskoj krizi, ali igraju dobar fudbal. Teško je igrati pod imperativom pobjede. U Željezničaru su igrači svjesni šta se traži od njih. Mislim da moramo gledati sebe i svoju igru. Vjerujem da ekipa može bez problema doći do pobjede ako igrači budu igrali na visokom nivou. Vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju i na kraju se radovati - izjavio je Kostić. 

Igrač Željezničara Jovan Blagojević očekuje težak meč u subotu, te ističe da će igrati na poziciji koju mu Kostić odredi, pa čak i ako mu nije 'prirodna'. 

- Kao i svaki put protiv Širokog, očekujem težak meč. Znamo da imaju odličnu ekipu i trenera. Otišlo im je nekoliko igrača, a po meni su opet odlična ekipa koja će se do kraja prvenstva boriti za sami vrh. Ja ću dati sve od sebe na poziciji koju mi trener odredi. Naravno, volio bih igrati na kojoj sam navikao, ali kada trener traži od mene da igram na drugoj poziciji, na meni je da to odradim najbolje što mogu  - rekao je nogometaš koji uglavnom igra na poziciji zadnjeg veznog. 

Kostić se osvrnuo i na česte rotacije u prvoj postavi njegovog tima.

- Naša snaga je širok izbor igrača, kada igrač s klupe može ući i podići igru na viši nivo. Na teren pošaljem onih jedanaest za koje mislim da su u tom trenutku najspremniji da nam donesu rezultat, a to je kvalitet ovog tima. Možda će protiv Širokog najbolje igrati neki igrači koji nisu igrali protiv Olimpica u prošlom kolu - objasnio je strateg.

Zdravstveni bilten ekipe Željezničara je zadovoljavajući, jedino je Husić od prvog kola i utakmice protiv Sarajeva van pogona zbog povrede lože. Iskusni Sanel Jahić se još uvijek nije u potpunosti oporavio od povrede i operacije, ali njegova rehabilitacija napreduje, počeo je trenirati s ekipom, ali Kostić u nerednom periodu neće računati na njegove usluge.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.