16.8.2016. 15:55
4
Dino Selimović odlazi, Sabrina Buljubašić prva direktorica FK Sarajevo
Dino Selimović, generalni direktor Fudbalskog kluba Sarajevo nakon petogodišnjeg perioda zaključno sa krajem mjeseca septembra, završit će svoj angažman u ”bordo” klubu, saopšteno je danas iz FK Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

”Selimović je početkom takmičarske sezone 2011/12. imenovan od tadašnjeg Upravnog odbora FK Sarajevo na funkciju generalnog direktora, a u toku njegovog mandata FK Sarajevo uspio je nakon višegodišnjeg perioda čekanja osvojiti naslov osvajača Kupa BiH, trofej prvaka države i plasirati se u play-off UEFA Evropa lige”, istakli su iz FK Sarajevo, te dodali:

”U proteklom periodu, angažmanom rukovodstva kluba i klupske administracije na čelu sa Selimovićem, klub je uspio privući stranog investitora, Vincenta Tana, te je tako riješio nagomilane, višegodišnje finansijske probleme, a u državni budžet vratio više od 2.000.000 KM sredstava poreskih obaveza, nastalih u ranijim godinama. Realizacijom prve faze projekta Trening centra FK Sarajevo, 'bordo' klub je dobio i svoj dom, a zahvaljujući predanom angažmanu radeći u FK Sarajevo, Dino Selimović stekao je priznanje za najboljeg sportskog radnika u Premijer ligi BiH 2012. godine. Selimović je imenovan, u martu 2015. godine, u Izvršni odbor Evropske klupske Asocijacije, kao predstavnik klubova četvrte subdivizije”.

Po odluci većinskog vlasnika Vincenta Tana, administrativne poslove u Fudbalskom klubu Sarajevo, koje je obnašao Dino Selimović, preuzeti će vršilac dužnosti generalnog direktora, magistrica sportskog prava, Sabrina Buljubašić, prva direktorica u historiji ”bordo” kluba. Titulu magistra sportskog prava stekla je na “ISDE” fakultetu u Madridu, u Španiji, a veliki dio svog života provela je u Sjedinjenim Američkim Državama. U proteklim mjesecima radila je u pravnoj službi FK Sarajevo, na poslovima sportskog prava.

sabina-1

Bivši kapiten i istaknuti igrač FK Sarajevo, Faruk Ihtijarević, koji je u proteklom periodu obnašao dužnost šefa skauting službe, imenovan je za izvršnog direktora za sportske poslove, te će on u narednom periodu biti odgovoran za funkcionisanje sportskog odjela.

”Nakon završetka svog radnog angažmana u Fudbalskom klubu Sarajevo, Selimović iza sebe ostavlja dobro funkcionirajuću klupsku administraciju, sa jasnim sistemom rada, a na njegovom predanom radu u godinama iza nas posebno mu se zahvalio i odao priznanje većinski vlasnik FK Sarajevo Vincent Tan”, naglašeno je iz FK Sarajevo, prenosi Anadolu Agency. 


(Anadolu Agency)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.