23.8.2016. 20:59
0
Prača - Počeo Prvi internacionalni kamp "Fudbal za sve"
Škola fudbala (ŠF) "Respekt" iz Sarajeva, prvi put od svoga osnivanja 2014. godine, organizirala je trodnevni internacionalni kamp "Fudbal za sve" koji je danas otvoren na fudbalskom stadionu u Prači.

Kamp je organiziran uz pomoć prijatelja škole i franšiznog partnera "Fussballfabrik" Sasche Nagela iz Savezne Republike (SR) Njemačke.

Prisutnim su se obratili osnivač i direktor ŠF Respekt Emir Hujdur, ataše za kulturu u Ambasadi SR Njemačke u BiH Susanne Mattis, fudbalski instruktur Sascha Nagel i načelnik Općine Pale-Prača Asim Zec.

- Ova jedinstvena škola fudbala od svog osnivanja besplatno je otvorila vrata djeci, isključujući svaki vid diskriminacije. Škola daje jednakost za sve i zajednički u sportskom duhu briše bilo koje razlike među djecom, a upravo je ovaj prvi naš kamp najbolji dokaz tome - kazao je Hujdur, dodajući da školu fudbala pohađaju djeca iz oba entiteta, oba spola te djeca različitih psihofizičkih sposobnosti.

Internacionalni Kamp "Fudbal za sve" završava 25. augusta, saopćeno je iz ŠF "Respekt". 

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.