4.9.2016. 13:40
0
Mir na pripremama bh. reprezentacije za Estoniju
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme za prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv reprezentacije Estonije, i današnji trening, nakon sinoćnjeg navijačkog izleta u Sarajevo, a radilo se po individualnom programu igrača.

Za ovaj individualni program treba šire tumačenje, jer se radilo samo prema programu stručnog štaba, ali sa igračima jedan na jedan i uvježbavale situacije koje se trebaju izvršavati na konkretan i dogovoren način sa tačnim putanjama lopti.

U prvim minutama treninga, koliko je bilo dozvoljeno za medijski nadzor poslovnih obaveza nogometaša, dominirali su disciplina i radna atmosfera.

Dva mlada igrača, Srđan Grahovac i Armin Hodžić družili su se prije treninga sa predstavnicima medija i iznijeli svoja viđenja pripremnog perioda.

"Puno toga je do sada kazano i znamo o kakvom se protivniku radi, ali u nogometu više nema opuštanja. U ovoj utakmici najviše će zavisi od nas, a danas i sutra imaćemo dogovore i podjele zadataka kada će nam selektor reći šta možemo očekivati od Estonije", kazao je Srđan Grahovac, koji je napomenuo da se nalazi u odličnoj formi, jer je već odigrao veći broj utakmica.

"Od početka je odlična atmosfera i djelujemo kao jedna velika porodica, što mene posebno raduje. Imamo vrhunske igrače, koje ne treba posebno spominjati i sigurno je možemo otići daleko", istakao je Hodžić.

Tokom dana reprezentativci će imati još jedan popodnevni trening, koji će biti zatvorenog tipa, a za sutra planirani su prijepodnevni radni sastanci stručnog štaba i nogometaša, te večernji trening, koji će biti održan u okviru Trening centra, a ne na Bilinom polju kako je bilo ranije planirano. 


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.