14.9.2016. 10:10
0
Kongres UEFA: Platini insistira na tome da mu je čista savjest
Michel Platini, bivši predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA), insistirao je na tome da mu je savjest čista u svom oproštajnom govoru na Kongresu UEFA koji se održava u Atini, javlja Anadolu Agency (AA).

Bez obzira na četverogodišnju suspenziju, koja mu je izrečena zbog “nelegalne uplate“, Etički komitet Svjetske fudbalske federacije (FIFA) dozvolio je Platiniju da se obrati Kongresu UEFA-e na kojem će biti izabran njegov nasljednik.

“Budite sigurni da imam čistu savjest, da sam uvjeren da nisam napravio ni najmanju grešku i da ću nastaviti pravnu bitku“, rekao je između ostalog Platini.

Platini je proglašen krivim za kršenje etike u decembru prošle godine, jer je prihvatio uplatu od dva miliona švajcarskih franaka (oko 1,82 miliona eura) od FIFA-e 2011. godine.

Platinija, koji je postao predsjednik UEFA 2007. godine, danas će na toj poziciji naslijediti Holanđanin Michael van Praag, predsjednik Fudbalskog saveza Holandije i potpredsjednik UEFA-e, ili Aleksandar Čeferin, predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.