18.9.2016. 14:32
0
Okončana 20-godišnja veza: Werder Bremen otpustio trenera Skripnika
Njemački prvoligaš Werder Bremen otpustio je trenera Viktora Skripnika nakon četvrtog uzastopnog poraza, okončavši 20-godišnju vezu Ukrajinca s klubom, javlja Anadolu Agency (AA).

Njemački bundesligaš je također smijenio i Skripnikove pomoćnike Floriana Koffeldta i Torstena Fringsa. Njega će od ponedjeljka mijenjati Alexande Nouri, trener U-23 ekipe. 

"Ovu odluku smo donijeli nakon nastupa protiv Moenchengladbacha, jer nismo bili uvjereni da bi se uskoro mogao dogoditi neki preokret. Želimo zahvaliti Viktoru i njegovim pomoćnicima za njihov rad proteklih godina", rekao je Frank Braumann, sportski direktor njemačkog kluba.

Bremen je u subotu rezultatom 4-1 poražen od Borussije Moenchengladbach, što je treći ligaški poraz od početka sezone. Također je u meču prvog kola Njemačkog kupa ostvario poraz protiv trećeligaša Sportfreunde Lottea i time okončao takmičenje koje je ranije osvajao šest puta.

Skripnik, bivši ukrajinski defanzivac, pridružio se Bremenu 1996, gdje je kao igrač nastupao do 2004. Nakon okončanja igračke karijere počeo je trenirate mlađe generacije, dok je za trenera prvog tima imenovan 2014. godine. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.