21.9.2016. 21:55
0
U Londonu predstavljen logo evropskog nogometnog prvenstva 2020. godine
FOTO: UEFA
Novi predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin danas je u Londonu predstavio zvanični logo evropskog prvensta 2020. godine, koje će biti održano u 13 gradova.

Logo predstavlja živopisne siluete navijača kako stoje s obje strane pobjedničkog trofeja Henrija Delaunayja na zelenom mostu, što predstavlja vezu između zemalja domaćina.

Evropsko prvenstvo obilježit će 60. godišnjicu takmičenja a polufinala i finale će biti odigrani na londonskom Wembleyju, prenosi STA.

- Uefa želi da evropsko prventvo 2020. bude pravi praznik igre koju volimo i cijenimo. Postoji li bolji način, nego da se turnir igra na svim stranama našeg prekrasnog kontinenta  - rekao je Čeferin.

Utakmice će se igrati u Azerbejdžanu, Belgiji, Danskoj, Mađarskoj, Irskoj, Holandiji, Škotskoj, Njemačkoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Španiji i Engleskoj.

Predstavljanju loga su prisustvovali gradonačelnik Londona Sadiq Khan, engleski selektor Sam Allardyce, bivši engleski golman David James te čelnici engleskog nogometnog saveza Greg Clarke i Martin Glenn.


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.