25.9.2016. 11:23
0
Podolski: Niti jedan fudbaler ne vrijedi 100 miliona
Njemački internacionalac Lukas Podolski izjavio je da je sretan i dresu turskog Galatasaraya, a da je Istanbul “fantastičan grad“ u kojem se nikada nije osjećao nesigurnim, prenosi Anadolu Agency (AA).
Povrijeđeni Podolski se trenutno nalazi u Kolnu na liječenju, a u intervjuu za njemački list “Bild“ otvoreno je govorio o planovima u karijeri i fudbalu uopće.

“Moj ugovor sa Galatasarayem ističe 2018. godine i ne namjeravam napuštati klub u kojem imam i odličan odnos sa navijačima. Cilj mi je da sa klubom osvajam titule i nastupam u Ligi prvaka“, kazao je Podolski i dodao da se oporavio od povrede i da već naredne sedmice očekuje povratak na teren.

- Podolski: Divno bi bilo vratiti se u Poljsku

Na upit novinara o mogućem povratku iz Turske u neki bundesligaški tim, 31-godišnji Podolski je kazao kako su sve opcije otvorene.

Podsjetio je da je ranije izjavio da bi u Njemačkoj nastupio isključivo za tim Kolna, ali da postoji mogućnost da produži ugovor sa Galatasarayem.

“Želim što duže igrati fudbal. Možda budem igrao i do svoje 36. godine ili duže. Realno je da neću igrati za timove poput Bayerna ili Borussije Dortmund. Postoji mogućnost i bilo bi divno posljednju sezonu karijere da igram u Poljskoj“, kazao je Podolski, njemački reprezentativac porijeklom upravo iz Poljske.

Na upit u kojem poljskom klubu bi volio igrati, Podolski je kazao da navija za tim Gornik Zabrze i da bi to bio veliki izazov.

- Podolski: Nenormalni su skupi transferi u fudbalu

Slavni golgeter Podolski je kazao da skupi transferi u posljednjih nekoliko sezona prelaze sve granice realnosti i da u konačnici štete fudbalu kao najpopularnijem sportu.

“Potpisuju se transferi vrijedni 60, 80, 100 miliona eura, pa čak i više. To je nenormalno. Niti jedan fudbaler ne vrijedi toliko“, kategorično tvrdi Podolski.

- Mourinho nepravedan prema Schweinsteigeru

Podolski je komentirao i nesuglasice njegovog bliskog prijatelja Bastiana Schweinsteigera sa portugalskim trenerom Joseom Mourinhom u Manchester Unitedu i kazao da je njegov prijatelj “nepravedno“ prebačen u drugi tim “Crvenih đavola“.

“Bastian ne zaslužuje da se tako odnosi prema njemu. Ne znam šta se desilo između njega i Mourinha, ali je jasno da je nenormalno da su ga prebacili u drugi tim. Trener mora otvoriti vrata svim igračima, a posebno iskusnim poput Bastiana“, kazao je Podolski.

(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.