5.10.2016. 15:52
0
Aubameyang: Ako me Real Madrid želi, onda će doći po mene
Pierre-Emerick Aubameyang, napadač Borussije Dortmund i reprezentacije Gabona, otvoreno je poručio Real Madridu da ukoliko žele da ga dovedu upute zvaničnu ponudu njegovom sadašnjem klubu, javlja Anadolu Agency (AA).

Sjajni 27-godišnji fudbaler nikada nije krio da je njegova najveća želja da jednog dana zaigra za Real, pa je to još jednom potvrdio.

"Real Madrid je oduvijek imao posebno mjesto u mom srcu. Obećao sam mom dedi da ću jednog dana igrati za taj klub i nadam se da će se to dogoditi. Ovo ne govorim da bih privukao interes na sebe. Nadam se da to ne trebam raditi. Ako me žele, onda će doći po mene, a ako ne onda je to loša sreća. Ono što znam je da je ostvaren kontakt sa mojim agentom", kazao je Aubameyang za francuske medije.

Gabonski fudbaler je dodao da je bio blizu prelaska u Manchester City, ali da su pregovori propali. Što se tiče Paris Saint-Germain, koji ga također želi dovesti, Aubameyang kaže da ga ne privlači povratak u Francusku. No, isto tako dodaje da je ambiciozan klub kao što je PSG atraktivan za njega.

Aubameyang je karijeru počeo u Milanu iz kojeg je 2011. godine otišao u Francusku, gdje je igrao za Dijon, Lille, Monaco i Saint-Etienne. U Borussiju je stigao iz Saint-Etiennea u ljeto 2013. godine. Od tada je za "milionere" odigrao 150 utakmica u svim takmičenjima i postigao 87 golova.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.