6.10.2016. 14:55
0
Robin van Persie postigao najljepši gol u historiji engleske Premier lige
Pogodak aktuelnog fudbalera turskog Fenerbahcea, Holanđanina Robina van Persieja, koji je prije tri godine postigao u dresu Manchester Uniteda izabran je za najljepši gol u historiji engleske Premier lige, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Londonu je održana svečanost pod nazivom "Legende fudbala", a prisustvovala su joj brojna fudbalska imena koja su obilježila englesku ligu, među kojima Ryan Giggs, Dion Dublin, Alan Shearer, Jimmy-Floyd Hasselbaink, Matt Le Tissier, Michael Owen, Les Ferdinand i Emile Heskey.

Na svečanosti je održano i glasanje za najljepši gol Premier lige, koja je osnovana 1992. godine. Rezultati glasanja pokazali su da je najljepši gol u Premier ligi do sada postigao Holanđanin Robin van Persie 22. aprila 2013. godine, i to volejom u utakmici protiv Aston Ville na Old Traffordu. Van Persie je u ovoj utakmici postigao hat-trick.

Nakon proglašenja najljepšeg gola, Van Persie (33) je poručio kako je zasigurno bio težak posao odabrati najljepši gol, jer se radi o najkvalitetninoj ligi na svijetu.

"Za mene ovo predstavlja veliku čast. Kod ovakvih golova, ne krećete se onako kako razmišljate, već kako osjecate. Potrebno je i malo sreće", rekao je Van Persie.

Svečanost u Londonu organizovana je i za prikupljanje sredstava za humantiarnu orgnaziciju Rodroff Robins, za koju je Holanđanin donirao 26 hiljada eura.

Robin van Persie je u periodu između 2004. i 2012. nastupao za Arsenal, nakon čega je prešao u Manchester United, te svoj boravak u engleskoj ligi produžio za još tri godine. U Premier ligi postigao je 144 gola.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.