6.10.2016. 19:45
1
Mehmed Baždarević: Možemo se suprotstaviti Belgiji
Bit ćemo spremni da se suprotstavimo reprezentaciji Belgije. Dobro smo trenirali i možemo biti zadovoljni - rekao je selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević na konferenciji za medije održanoj povodom sutrašnjeg meča kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Belgija i BiH sutra će odmjeriti snage na stadionu ''King Baudouin'', a Baždarević će za taj susret moći računati na sve pozvane igrače.

- Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu. Atmosfera u ekipi je dobra, uradili smo sve što smo planirali, ali sigurno je da ćemo protiv Belgije morati dati svoj maksimim za dobar rezultat. Oni imaju problema s povredama, ali to je selekcija koja ima adekvatne zamjene. Talentirani su i morat ćemo se adaptirati na terenu, ali isto tako će i njima biti teško - rekao je Baždarević. 

Dodao je da je zadovoljan formom bh. napadača, te da će tek nakon večernjeg treninga odlučiti da li će igrati u formaciji s jednim ili dva napadača. 

Veznjak selekcije BiH Miralem Pjanić smatra da BiH može pobjediti pametnom igrom i maksimalnim zalaganjem. 

- Belgija je naš najveći protivnik u kvalifikacijama. Imaju mnogo dobrih igrača, a najbolji je Eden Hazard. Morat ćemo se boriti na terenu i pokušati osvojiti bodove. Pametnom i kolektivnom igrom imamo šansi da pobijedimo - zaključio je Pjanić. 

Belgija i BiH će odmjeriti snage na stadionu ''King Baudouin'' u 20.45 sati.  

(Fena)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.