7.10.2016. 15:22
0
Reporter iz BiH snimao s krana briselskih komunalaca: Bh. navijača sve više na ulicama Brisela
Navijaci Brisel 01
Navijaci Brisel 02
Navijaci Brisel 03
Navijaci Brisel 04
Navijaci Brisel 05
Navijaci Brisel 06
Navijaci Brisel 07
Navijaci Brisel 08
Navijaci Brisel 09
Navijaci Brisel 10
Navijaci Brisel 11
Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati na centralnom trgu u Briselu Grand Place, javlja reporterska ekipa Anadolu Agency (AA) sa mjesta događaja.

Put belgijske prijestolnice došli su iz svih dijelova BiH, ali i zemalja zapadne Evrope kako bi večeras bodrili izabranike selektora Mehmeda Baždarevića u utakmici drugog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018" protiv Belgije.

Tokom okupljanja bh. navijača desio se zanimljiv događaj koji je privukao simpatije i pažnju i velikog broja turista na Grande Placeu. Reporteri AA, uz pomoć Enesa Ibrahimagića, jednog od najvatrenijih navijača reprezentacije koji prati sve utakmice najboljih fudbalera BiH, zamolili su briselske komunalce da kamermana i fotoreportera Denisa Zuberija podignu kran-dizalicom kako bi snimio kadrove navijača iz zraka. Nakon nekoliko minuta razgovora ljubazni komunalci, koji su radili na čišćenju i popravljanju rasvjete na renoviranim zgradama, pristali su uslišite želje novinara iz BiH.

Uz kompletno osiguranje kamermana AA podigli su na 50 metara visine nakon kojih su nastali nesvakidašnji kadrovi iz zraka. Po okončanju operacije komunalci su se šalili da su upoznali prvog "čovjeka-drona" na svijetu.

Na ulicama Brisela do sada nije bilo nikakvih problema sa bh. navijačima koji se nerijetko i druže u kafićima sa lokalnim stanovnicima u izuzetno prijateljskoj atmosferi.

Utakmica Belgija - BiH igra se večeras na stadionu "Kralj Baudouin" u Briselu sa početkom u 20:45 sati. Reprezentativce BiH bi prema posljednjim procjenama sa tribinama trebalo bodriti najmanje 5.000 navijača. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.