12.10.2016. 8:25
0
Buffon osvajač nagrade 'Zlatno stopalo'
Golman Juventusa i italijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon dobitnik je ovogodišnje nagrade 'Golden Foot' (Zlatno stopalo).
On je u glasovanju navijača bio bolji od Lea Messija, Cristiana Ronalda, Waynea Rooneyja... 

Ta nagrada se dodjeljuje igračima starijim od 28 godina, a u izboru se najviše gledaju sportska dostignuća i osobnost. Dobitnik nagrade ostavlja svoje otiske na posebnom mjestu u Monacu, a nagradu sponzorira Princ Albert, prenosi portal "Goal". 

Ostali nominirani bili su Edinson Cavani, Frank Lampard, Iker Casillas, Kaka, Thiago Silva i Andrea Pirlo, a nagrada se može osvojiti samo jednom.

Prijašnja tri dobitnika su Samuel Eto'o, Andres Iniesta i Didier Drogba. 

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.