16.10.2016. 15:02
1
Počeo gradski derbi: Željezničar ima jednu pobjedu više od Sarajeva
Počeo je gradski derbi, 109. po redu između ljutih rivala FK Sarajevo i FK Željezničar u 15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

U ovim duelima još uvijek je Željezničar bolji sa 32 pobjede, a Sarajevo ima 31 pobjedu. Čak 45 susreta završeno je bez pobjednika.

Šef Plavih Slavko Petrović kojem je ovo pvi derbi otkako je preuzeo klupu Želje kazao je  da Željo neće kalkulisati na derbiju.

– Jednostavno želimo pobjedu, pobjeda dovodi ekipu tamo gdje ima realne šanse za borbu za evropu. Nadam se da će s obje strane biti ofanzivan fudbal, kazao je Slavko Petrović.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Mehmed Janjoš, ističe da svi koji igraju derbi trebaju biti privilegovani.

– Derbi je karakteristična utakmica, jedan detalj odlučuje. Željo i Sarajevo imaju sjajnu seriju bez poraza, očekujem dobru utakmicu i da pokažemo svima u okolini da je Sarajevo grad sporta - riječi su Mehmeda Janjoša.

(Foto: Haris Ahbabović/Source)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.