17.10.2016. 22:06
0
Icardi se izvinio navijačima Intera, oni mu poručili da su na stadionu i da se ne boje njegovih "argentinskih ubica"
Kapiten italijanskog fudbalskog velikana Intera Mauro Icardi izvinio se danas navijačima tog milanskog kluba zbog spornih izjava koje je napisao u autobiografskoj knjizi, a zbog čega se našao na velikom udaru simpatizera popularnih Nerazzurra, javlja Anadolu Agency (AA).

Sukobi između navijača i argentinskog fudbalera Icardija traju već nekoliko dana, a eskalirali su na jučerašnjem meču sa Cagliarijem, kada je Icardi promašio udarac s jedanaesterca, a navijači to pozdravili ovacijama.

Uprava Intera saopćila je da je na današnjem sastanku odlučeno da Icardi ostaje kapiten tima, ali da će mu biti izrečena adekvatna kazna.

Neposredno nakon toga, Icardi se posredstvom internet stranice kluba izvinio navijačima i obećao da će iz knjige ukloniti stranicu na kojoj se nalazi njegova izjava da će dovesti "100 plaćenika iz rodne Argentine" da se obraćunaju s navijačkom grupom Ultrasa.

Icardi je pojasnio da je to napisao u afektu nakon prošlogodišnjeg meča sa Sassuolom i da mu je žao zbog toga.

"Ovo su dva najtužnija dana u mojoj karijeri u crno-plavom dresu. Izvinjavam se klubu i navijačima", poručio je 23-godišnji Icardi.

Inter je jučer poražen rezultatom 2:1 od Cagliarija, a jedan od tragičara bio je upravo Icardi koji je promašio jedanaesterac. Navijači na tribinama su razvili i transparent s porukom da Icardi nije nikakav kapiten, već "klaun". Također su mu poručili da su oni i dalje na stadionu, a da njegovih "argentinskih plaćenih ubica" nema.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.