20.10.2016. 11:44
0
FIFA rang lista: BiH pala za pet mjesta, Crna Gora napravila skok od čak 49 pozicija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pala je za pet mjesta u odnosu na prošli mjesec, te na danas objavljenoj FIFA rang listi plasirana je na 28. poziciju, javlja Anadolu Agency (AA).

Lošiji plasman izabranika selektora Mehmeda Baždarevića uzrokovan je debaklom 7. oktobra u Belgiji (0:4) u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

Iako je pala za dvije pozicije Hrvatska je i dalje najbolje rangirana reprezentacija iz regije Zapadnog Balkana na 16. mjestu. Srbija je napravila pomak od sedam stepenica, te je sada 43. na FIFA rang listi.

Od ostalih nacionalnih timova iz regije ogroman napredak napravila je Crna Gora, koja je skočila za čak 49 mjesta na 56. poziciju, dok je Slovenije na 52., Makedonija 155., Kosovo 164.

Argentina je na oktobarskoj FIFA rang listi ostala najbolja selekcija svijeta. Druga je Njemačka, treći Brazil. U top 10 još su Belgija, Kolumbija, Čile, Francuska, Portugal, Urugvaj i Španija. 

(Anadolu Agency)

FIFABiH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.