26.10.2016. 11:40
0
Izbor za Zlatnu Loptu: Mahrez ispred Ronalda i Messija
Nakon što je u ponedjeljak navečer France Football objavio popis od 30 nogometaša koji su u konkurenciji za Zlatnu loptu, navijači su na internetskoj stranici francuskog sportskog lista masovno pristupili glasanju za najboljeg. Rezultati nakon prvog dana glasanja bili su iznenađujući, točnije rečeno, senzacionalni.

Naime, dvojica igrača koji su zajedno podijelili zadnjih osam Zlatnih lopti, Leo Messi i Cristiano Ronaldo, u leđa gledaju Riyadu Mahrezu, veznom igraču aktualnog prvaka Engleske Leicester Cityja.
 
Od 1.441.705 glasača Riyad Mahrez je dobio 35% glasova i vodio je ispred Lionela Messija (29), Cristiana Ronalda (21), Ruija Patricija (4) i Gianluigija Buffona (2).
Naravno, riječ je samo o glasanju navijača (novinari će izabrati pobjednika), no u svakom slučaju, njihov odabir je znakovit i izuzetno zanimljiv.

Alžirski princ Premiershipa u januaru 2014. francuskog drugoligaša Le Havrea zamijenio je engleskim Leicesterom uz odštetu od pola miliona eura. Dvije godine kasnije, vrijedi barem 50 puta više, a za njega se bore najjači svjetski klubovi.
 
Sjajni alžirski ofanzivac zajedno s Jamiejom Vardyjem najzaslužniji je za Leicesterovu bajku, a izabran je za najboljeg igrača Premiershipa za prošlu sezonu.-prenosi Index.hr.

(Admir Oručević)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.