28.10.2016. 13:18
0
Tuča navijača West Hama i Chelseaja tokom utakmice, letile boce i stolice na sve strane
Sedam osoba uhapšeno je nakon nereda na utakmici Liga kupa između West Ham Uniteda i Chelseaja (2:1), saopćila je londonska policija.

Izgredi su započeli na tribinama na samom kraju utakmice kada su se sukobili navijači bacajući stolice, kovanice i boce. Srećom, na Olimpijskom stadionu bile su znatne policijske snage zbog učestalih izgreda navijača otkad je West Ham prešao na taj stadion sa svog Boleyn Grounda, prenosi HRT.

Neredi u Londonu izazvali su lavinu prostesta kod političara koji traže oštre kazne za izgrednike, ali i za West Ham.

- Niko ne želi povratak u mračno doba huliganizma otprije 40 godina. Svi izgrednici trebali bi biti kažnjeni doživotnom zabranom odlaska na utakmice, a West Ham s domaćim utakmicama bez gledatelja - izjavila je britanska ministrica sporta Tracey Crouch.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.