28.10.2016. 15:53
0
Ronald Koeman: Volio bih da se Rooney vrati u Everton
S obzirom da se Wayne Rooney, kapiten Manchester Uniteda ove sezone pod Joseo Mourinhom nije naigrao fudbala, već su počele špekulacije o tome kako će napustiti Old Traford. Takav rasplet priželjkuju mnogi klubovi, pa i njegov prvi u karijeri Everton, što je potvrdio i menadžer Ronald Koeman, javlja Anadolu Agency (AA).

Rooney je napustio Everton 2004. godine i prešao u Manchester United sa kojim je osvojio veliki broj trofeja. No, od dolaska Mourinha na klubu “crvenih đavola“ 31-godišnji fudbaler pao je u drugi plan.

“Rooney je sjajan igrač i još uvijek nije završio svoju karijeru. Ne znam kakva je njegova situacija, jer to nije moj problem. Naravno, ukoliko bi postojala mogućnost da se Rooney vrati u Everton, bio bih veoma zainteresovan“, kazao je Koeman britanskim medijima.

Timu sa Goodison parka pod vodstvom holandskog trenera ide odlično ove sezone. Nakon devet kola Everton je šesti sa 15 bodova, ali se nalazi u nizu od četiri utakmice bez pobjede. Ovog vikenda se pred svojim navijačima sastaje sa West Ham Unitedom, a Koeman ističe kako im je pobjeda neophodna da bi situaciju ponovo okrenuli u svoju korist.

Rooney je tokom dvije sezone provedene u Evertonu odigrao 77 takmičarskih utakmica i postigao 17 golova.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.