5.11.2016. 12:46
0
Serie A: Buffon ulazi u “klub 600“
Gianluigi Buffon (38), sjajni golman torinskog Juventusa ovog vikenda će ispisati još jednu novu stranicu svoje karijere. Naime, ukoliko Buffon bude na golu “stare dame“ u nedjelju protiv Chieva u Veroni biće to njegova 600. utakmica u italijanskoj Seriji A

Tako će Buffon postati tek četvrti igrač u istoriji Serie A koji je upisao najmanje 600 nastupa u ovom takmičenju. Prije njega su isti podvig napravili i dalje aktivni Francesco Totti, kapiten Rome koji ima 607 nastupa, te penzionisani Javier Zanetti, koji jeu dresu Intera odigrao 615 prvoligaških utakmica. Rekorder je legendarni Paolo Maldini, nekadašnji fenomenalni defanzivac Milana sa 647 odigranih susreta u Seriji A. No, za razliku od njih Buffon je tokom karijere igrao za dva kluba, Parmu i Juventus.

Buffon je debitovao u italijanskoj eliti 19. novembra 1995. godine kada je stajao na golu Parme protiv Milana sa svega 17 godina i devet mjeseci.

Ono što je Buffona spriječilo da ranije uđe u “klub 600“ jeste činjenica da je Juventus zbog afere oko namještanja utakmica 2006. godine izbačen u Seriju B. Sjajni golman najavio je da će se penzionisati nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji kada bude imao 40 godina.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.