8.11.2016. 18:55
0
Vranješ: U obzir dolazi samo pobjeda
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je imala dva treninga u centru Nogometnog saveza u Zenici, gdje se priprema za kvalifikacijsku utakmicu protiv selekcije Grčke u Atini.

Standardni član trenutno najbolje selekcije "Zmajeva" Ognjen Vranješ tokom druženja s predstavnicima medija potvrdio je da njegova povreda, koju je zadobio proteklog vikenda igrajući za klub, nije velika i da se nada da će nastupiti u Atini ukoliko mu selektor ukaže povjerenje.

- Mi smo upoznati s formom grčkog tima i znamo njihov stil igre, ali u obzir dolazi samo pobjeda naše selekcije. Njima fali nekoliko igrača i ne znam ko od njih neće igrati, a ko hoće, ali naš je imperativ da dobro odigramo utakmicu i dobijemo bodove. U današnjem fudbalu nema loše ekipe i znamo da tamo trebamo tražiti samo pobjedu, koja nas vodi dalje - kazao je Vranješ.

Ukupna atmosfera u ekipi je sjajna, komunikacija u timu i sa timom je odlična, i za očekivati je da se do utakmice sve odvija prema planu stručnog štaba. Na večerašnjem treningu, koji je u potpunosti bio otvoren za medijske ekipe, odvojeno od ostalih igrača trenirali su Emir Spahić i Ibrahim Šehić s trenerom Stefanom Žilijem, ali medicinski tim nije imao nikakvih intervencija.

U Trening centaru se očekuje dolatak Seada Kolašinca, koji je zbog zdravstvenih problema dobio odobrenje da pristigne sa zakašnjenjem.

Reprezentativci će sutra imati prijepodnevni trening, a potom slobodno popodne, dok su za četvrtak ponovno planirana dva treninga, od kojih će popodnevni biti zatvoren za javnost i osnovni test u planiranju ekipe koja će u nedjelju od 20.45 sati istrčani na stadion "Karaiskakis" u Atini.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.